ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Διοικητικό Έργο


Διοικητικό Έργο
  • Στην Ιατρική Σχολή υπηρετώ από το 1994, εξελίχθηκα σε Αναπληρωτή Καθηγητή το 1999 και εκλέχτηκα στη βαθμίδα του Καθηγητή το 2003. Από το 1994 πρωτοστάτησα στην ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία της Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας της Θεραπευτικής Κλινικής, η οποία ημερησίως νοσηλεύει και χορηγεί χημειοθεραπευτική αγωγή σε 70 με 100 συμπολίτες μας με ογκολογικά νοσήματα. Πρόκειται για μια πρότυπη μονάδα με σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο, έχοντας εξειδίκευση στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες (πολλαπλούν μυέλωμα, μακροσφαιριναιμία Waldenstrom, αμυλοείδωση), στον καρκίνο του μαστού, τον γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της ουροδόχου κύστεως. Τον Ιούλιο 2012, η Αιματολογική-Ογκολογική Μονάδα έλαβε την πιστοποίηση ποιότητας της TÜV (ΙSO 9001) για τις θεραπευτικές, νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες σε επίπεδο βραχείας νοσηλείας, καθώς επίσης για τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη συμμετοχή σε κλινικές μελέτες και την παραγωγή επιστημονικού έργου κλινικής και μεταφραστικής έρευνας. Επίσης, η Αιματολογική –Ογκολογική Μονάδα που διευθύνω υποβλήθηκε με επιτυχία σε 2 ελέγχους (inspections) το 2014, από το Food and Drug Administration (FDA, ΗΠΑ).

  • Είμαι επιστημονικός υπεύθυνος σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν ογκολογικά και αιματολογικά νοσήματα.

  • Το 2005 ανέλαβα τη Διεύθυνση της Θεραπευτικής Κλινικής. Κατά τη δεκαετία μέχρι σήμερα συνέβαλα στη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Θεραπευτικής Κλινικής, την αναβάθμιση των υπαρχόντων μηχανημάτων, καθώς και την υποστήριξη όλων των παθολογικών ειδικοτήτων που συνυπάρχουν στην Κλινική μας (πχ.γαστρεντερολόγους, πνευμονολόγους, καρδιολόγους).

  • Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου της Εφορίας των Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», μεταξύ άλλων, σε διαρκή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, εξασφάλισα τη συνέχιση της χρηματοδότησης τους.

  • Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου της Ιατρικής Σχολής, μεταξύ άλλων, συνέβαλα ως συντονιστής πολυμελούς ομάδας Καθηγητών της Ιατρικής, ώστε το πρόγραμμα Greek Research Infrastructure for personalized Medicine (pMedGr) να συμπεριληφθεί στον νέο Εθνικό χάρτη για τις Ερευνητικές Υποδομές της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ).

Στατιστικά δεδομένα στην θερινή αύξηση των περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως. Χρόνιο COVID και συμπτωματολογία θόλωσης εγκεφάλου και κόπωσης
Άρθρα - Ενημέρωση: 19-07-2024 14:05

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων σχεδιάζει να ταξιδέψει, και διεθνώς μετακινούνται εκατομμύρια άτομα για ταξιδιωτικούς (πχ Ολυμπιακοί αγώνες) και μεταναστευτικούς λόγους, με την περίοδο των ταξιδιωτικών περιορισμών (κλείσιμο  συνόρων, υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ και χρήση μασκών, πιστοποιητικά εμβολίων) να αποτελεί, ευτυχώς, παρελθόν.

FLiRT, το νέο στέλεχος του κορωνοϊού
Άρθρα - Ενημέρωση: 22-05-2024 13:15

Στις 21 Μαΐου δημοσιεύτηκε στο έγκριτο διαδικτυακό Yale Medicine ο πιθανός αντίκτυπος των νέων υποπαραλλαγών FLiRT στην εξάπλωση του COVID.

Τα επίμονα ψευδώς θετικά τεστ αντιγόνου Covid-19 σχετίζονται με την ύπαρξη αυτοάνοσων νοσημάτων
Άρθρα - Ενημέρωση: 27-02-2024 13:55

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου για σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κορονοϊού (SARS-CoV-2) είναι αποτελεσματικά εργαλεία για τη διάγνωση της οξείας λοίμωξης. Το ποσοστό των γρήγορων τεστ αντιγόνου με ψευδώς θετικά αποτελέσματα αναφέρεται ότι είναι μικρότερο από 1 %. Ωστόσο, σύμφωνα με αλληλογραφία που μόλις δημοσιεύτηκε στο διεθνές έγκριτο περιοδικό NEJM (New England Journal of Medicine), στις 22 Φεβρουαρίου 2024 έχουν παρατηρηθεί άτομα που επανειλημμένα βγαίνουν θετικά με γρήγορα τεστ παρά τα ταυτόχρονα αρνητικά μοριακά τεστ. 

Κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια πολλαπλών κυμάτων της παραλλαγής Omicron στον γενικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου
Άρθρα - Ενημέρωση: 07-02-2024 14:54

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει τα στατιστικά στοιχεία των επαναμολύνσεων SARS-CoV-2 που αυξήθηκαν σημαντικά μετά την εμφάνιση των διαδοχικών παραλλαγών της Omicron.


Πρόσφατα Άρθρα

5 σημάδια γήρανσης και πώς τα αντιμετωπίζουμε
Ενημέρωση: 18-07-2024 15:11
Άρθρο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 18-07-2024
ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ
Ενημέρωση: 16-07-2024 10:01

Ο καρκίνος του ενδομητρίου αποτελεί την 6η πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες και ευθύνεται για 97.700 θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Τόσο η επίπτωση όσο και η θνητότητα αυξάνονται τα τελευταία έτη. Η τοπική νόσος είναι ιάσιμη με χειρουργική επέμβαση με 96% των ασθενών να είναι εν ζωή στη πενταετία.

Μπορούν οι αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1 να μειώσουν την εμφάνιση καρκίνων που σχετίζονται με την παχυσαρκία;
Ενημέρωση: 15-07-2024 10:46
Μια νέα μελέτη από τις ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open, κατέδειξε ότι η θεραπεία με αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1 φάνηκε να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων καρκίνων που σχετίζονται με την παχυσαρκία σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που δεν είχαν διάγνωση καρκίνου κατά την έναρξη της αγωγής.
Νεότερα δεδομένα για τον καρκίνο ωοθηκών από το ASCO 2024
Ενημέρωση: 12-07-2024 12:42

Τα διεθνή συνέδρια αποτελούν πάντα ορόσημα για τη θεραπευτική του καρκίνου καθώς ανακοινώνονται συνήθως μελέτες που αλλάζουν την καθημερινή μας πρακτική. Αναμφίβολα, το Αμερικανικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας (American Society of Clinical Oncology – ASCO) που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου στο Σικάγο αποτελεί ένα τέτοιο βήμα που αναμένεται πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.