ShareThis
covid19-banner
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα και Άρθρα για τον Κορωνοϊό


 Σελίδα 1 από 37: > >>

Τα επίμονα ψευδώς θετικά τεστ αντιγόνου Covid-19 σχετίζονται με την ύπαρξη αυτοάνοσων νοσημάτων
Άρθρα - Ενημέρωση: 27-02-2024 13:55

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου για σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κορονοϊού (SARS-CoV-2) είναι αποτελεσματικά εργαλεία για τη διάγνωση της οξείας λοίμωξης. Το ποσοστό των γρήγορων τεστ αντιγόνου με ψευδώς θετικά αποτελέσματα αναφέρεται ότι είναι μικρότερο από 1 %. Ωστόσο, σύμφωνα με αλληλογραφία που μόλις δημοσιεύτηκε στο διεθνές έγκριτο περιοδικό NEJM (New England Journal of Medicine), στις 22 Φεβρουαρίου 2024 έχουν παρατηρηθεί άτομα που επανειλημμένα βγαίνουν θετικά με γρήγορα τεστ παρά τα ταυτόχρονα αρνητικά μοριακά τεστ. 

Κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια πολλαπλών κυμάτων της παραλλαγής Omicron στον γενικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου
Άρθρα - Ενημέρωση: 07-02-2024 14:54

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει τα στατιστικά στοιχεία των επαναμολύνσεων SARS-CoV-2 που αυξήθηκαν σημαντικά μετά την εμφάνιση των διαδοχικών παραλλαγών της Omicron.

Αποτελεσματικότητα του συνδυασμού Tixagevimab-Cilgavimab (Evusheld) ως ανοσοπροφύλαξη COVID-19 σε ασθενείς με αιματολογικό καρκίνο
Άρθρα - Ενημέρωση: 05-02-2024 11:24

Οι ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικές κακοήθειες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο COVID-19 λόγω της χαμηλότερης ανταπόκρισης στον εμβολιασμό κατά του SARS-CoV-2. Η ενεργός θεραπεία αναγνωρίζεται ως ο κύριος παράγοντας κινδύνου για μειωμένη ανοσογονικότητα από τον εμβολιασμό. 

Συσχέτιση λοίμωξης SARS-CoV-2 κατά τις πρώτες εβδομάδες κύησης με συγγενείς ανωμαλίες του εμβρύου (situs inversus)
Άρθρα - Ενημέρωση: 01-02-2024 12:16

Πριν λίγες εβδομάδες στο πολύ έγκριτο διεθνές περιοδικό  NEJM (New England Journal of Medicine) δημοσιεύθηκε ερευνητική μελέτη λόγω της αύξησης του αριθμού των περιπτώσεων εμβρυϊκής αναστροφής οργάνων που διαγνώστηκαν μέσω υπερηχογραφήματος στην Κίνα, αρκετούς μήνες μετά την άρση των μέτρων σχετικά με την Covid. 

Οι πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην ανοσία, την πήξη και τη φλεγμονή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη της πολυπλοκότητας της μακράς COVID.
Άρθρα - Ενημέρωση: 01-02-2024 12:16

Δεν υπάρχει αιματολογικός τρόπος μέχρι σήμερα για να διαγνωστεί το σύνδρομο του μακροχρόνιου COVID-19 (long COVID). Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024 στο διεθνές έγκριτο περιοδικό Science, η ομάδα συνέκρινε δείγματα αίματος από άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 με αυτά από υγιείς ενήλικες και βρήκε αξιοσημείωτες διαφορές στη σύνθεση των πρωτεϊνών σε άτομα με long COVID, σε αυτούς που ανάρρωσαν και σε αυτούς που δεν μολύνθηκαν ποτέ.

Το CDC προειδοποιεί για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού εν μέσω αύξησης των αναπνευστικών παθήσεων
Άρθρα - Ενημέρωση: 23-01-2024 12:09

Μόλις στις 17 Ιανουαρίου 2024, το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA παραθέτει την πιο πρόσφατη προειδοποίηση και επιδημιολογική ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), όσον αφορά στις ΗΠΑ. 

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και σοβαρή νόσηση από COVID-19: μετα-ανάλυση μελετών στην Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία
Άρθρα - Ενημέρωση: 23-01-2024 12:03

Ο υποεμβολιασμός (η λήψη λιγότερων από τον συνιστώμενο αριθμό δόσεων εμβολίου SARS-CoV-2) θα μπορούσε να συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καταστάσεων COVID-19—δηλαδή νοσηλεία ή θάνατο από COVID-19—σε σύγκριση με τον πλήρη εμβολιασμό (λήψη των συνιστώμενων δόσεων εμβολίου). 

Πώς η πανδημία COVID-19 συσχετίζεται με τις πρόσφατες εξάρσεις λοιμώξεων αναπνευστικού στην κοινότητα; Το «ανοσιακό χρέος» (“immunity debt”) της πανδημίας
Άρθρα - Ενημέρωση: 22-01-2024 15:06

Με το τέλος της πανδημίας παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων αναπνευστικού από διαφόρους λοιμογόνους παράγοντες, όπως ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), ωστόσο η αιτιολογία είναι ακόμη αβέβαιη. 

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως της γυροειδούς αλωπεκίας, με τη νόσηση από COVID-19
Άρθρα - Ενημέρωση: 22-01-2024 15:06

O COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. 

JAMA: Παγκόσμια αύξηση των νέων κρουσμάτων COVID-19, τι πρέπει να γνωρίζετε για το στέλεχος JN.1 (Παραλλαγή ενδιαφέροντος SARS-CoV-2)
Άρθρα - Ενημέρωση: 16-01-2024 13:47

Σύμφωνα με το άρθρο του JAMA που δημοσιεύτηκε μόλις στις 12 Ιανουαρίου 2024, παρουσιάζονται τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τη νέα υποπαραλλαγή, τα οποία και συνοψίζουν η Παθολόγος Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και η Βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 

Συνιστώμενο πρόγραμμα ανοσοποίησης ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για το 2024
Άρθρα - Ενημέρωση: 16-01-2024 11:20

Τον Οκτώβριο του 2023, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού (ACIP) παρουσίασε το Συνιστώμενο Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων για ηλικίες 19 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για 2024. 

Θνησιμότητα και διάγνωση Long Covid (μακροχρόνια Covid) – Σύγκριση με την Long Flu (μακροχρόνια γρίπη)
Άρθρα - Ενημέρωση: 11-01-2024 14:22

Ενώ ο COVID έχει πλέον στοιχίσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο ζωές μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί δεν είναι οι μόνοι θάνατοι που προκαλούνται από τον ιό. Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών επιβιώνει από οξείες λοιμώξεις για να υποκύψει μήνες αργότερα από το μακροχρόνιο COVID.

Η επίπτωση στη ζωή της λοίμωξης COVID-19 από διαφορετικά στελέχη του ιού SARS-CoV-2 συσχετίζεται και με το γονιδιακό προφίλ, όπως με πολυμορφισμούς του γονιδίου της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP)
Άρθρα - Ενημέρωση: 09-01-2024 15:09

Η τιμή της CRP σε ορό ασθενών με COVID-19 είναι ανεξάρτητος προγνωστικός δείκτης για τη βαρύτητα της λοίμωξης. Σε αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών φάνηκε μία συσχέτιση μεταξύ της τιμής της CRP του ορού και της γενετικής ποικιλομορφίας του γονιδίου της CRP. 

Αυξήθηκαν ή μειώθηκαν τα καρδιαγγειακά συμβάματα κατά την πανδημία COVID-19;
Άρθρα - Ενημέρωση: 09-01-2024 14:54

Η πανδημία COVID-19, τουλάχιστον στα αρχικά της στάδια, χαρακτηρίστηκε από μειωμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, καθυστερώντας δυνητικά την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Από την άλλη πλευρά, η λοίμωξη από SARS-CoV-2, ως συστηματικό νόσημα που μπορεί να επηρεάσει σειρά οργάνων, σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά καρδιακής ανεπάρκειας, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της υποτροπιάζουσας νόσου COVID-19 (COVID-19 Rebound) και της λήψης αντιιικών φαρμάκων ως αγωγής για τη COVID-19;
Άρθρα - Ενημέρωση: 08-01-2024 15:56

Το έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM, στο διαδικτυακό NEJM Journal Watch- Informing Practice), μόλις στις 3 Ιανουαρίου 2024 δημοσίευσε βραχύ άρθρο για την  επανεμφάνιση συμπτωμάτων COVID-19 μετά από λήψη αγωγής (πχ αντιιικών φαρμάκων) που έχει εγείρει την επιστημονική απορία αν η θεραπεία συσχετίζεται με την επανεμφάνιση συμπτωμάτων σε ορισμένες περιπτώσεις.

H δραστηριότητα του COVID-19 παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται καθώς τα ποσοστά (επιπολασμός) της υποπαραλλαγής JN.1 αυξάνονται
Άρθρα - Ενημέρωση: 08-01-2024 15:29

Το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων) των ΗΠΑ, δημοσίευσε μόλις στις 5 Ιανουαρίου 2024 ενημερωτικό σημείωμα, όπου αναφέρει ότι η δραστηριότητα του COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς ο επιπολασμός της υποπαραλλαγής JN.1 αυξάνεται.

Η εγκεφαλική λειτουργικότητα μετά από COVID-19, πνευμονία, έμφραγμα του μυοκαρδίου ή σοβαρή ασθένεια
Άρθρα - Ενημέρωση: 05-01-2024 16:50

Η υγεία του εγκεφάλου είναι πολύ πιθανό να επηρεάζεται έπειτα από νοσηλεία για τον COVID-19. Ωστόσο, δεν υπήρχαν μακροχρόνιες προοπτικές μελέτες με τις αντίστοιχες ομάδες ελέγχου. Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η Βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη και ο Ιατρός Γιάννης Ντάνασης, συνοψίζουν τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 από το έγκριτο διεθνές περιοδικό JAMA.

Καταγραφή της συμπτωματολογίας της COVID, καθώς η υποπαραλλαγή JN.1 συνεχίζει να εξαπλώνεται
Άρθρα - Ενημέρωση: 04-01-2024 11:54

Η παραλλαγή JN.1 COVID είχε ταχεία εξάπλωση μέσα στον Δεκέμβριο του 2023 και έχει γίνει πλέον το πιο κοινό στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων και σε μικρότερο βαθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως – η υποπαραλλαγή JN.1
Άρθρα - Ενημέρωση: 28-12-2023 10:42

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η υπομονάδα JN.1 του COVID αποτελεί το 39% έως το 50% των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οργανισμού, που σημαίνει ότι είναι η υποπαραλλαγή που κυκλοφορεί πιο ευρέως στη χώρα αυτή. 

Επιμονή των συμπτωμάτων μετά την λοίμωξη COVID-19 στο γενικό πληθυσμό δύο χρόνια μετά την προσβολή από τον ιό SARS-CoV-2
Άρθρα - Ενημέρωση: 18-12-2023 10:54

Η λοίμωξη COVID-19 μπορεί να εμφανίσει διαφορετικές κλινικές εκδηλώσεις και συμπτωματολογία από άνθρωπο σε άνθρωπο που ποικίλουν από ασυμπτωματική νόσο έως βαριά πολυσυστηματική προσβολή. Μετά την αποδρομή της οξείας φάσης της λοίμωξης, σε ένα σημαντικό ποσοστό των αναρρωσάντων συνεχίζουν να εμφανίζονται συμπτώματα που σχετίζονται με την προσβολή από τον ιό SARS-CoV-2. Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται ως παρατεταμένη COVID-19 ή “long COVID”. 

Υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε διαμένοντες εγκαταστάσεων φροντίδας ηλικιωμένων
Άρθρα - Ενημέρωση: 18-12-2023 10:53

Η πανδημία COVID-19 επηρέασε δυσανάλογα τους κλειστούς πληθυσμούς καθώς η πρόληψη της μετάδοσης του SARS-CoV-2 κατέστη ιδιαίτερα δυσχερής. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής), Γιάννης Ντάνασης συνοψίζουν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης των M. Inacio και συνεργατών στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Epidemiology σχετικά με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε κατοίκους εγκαταστάσεων φροντίδας ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στην Αυστραλία.

Η έγκαιρη χορήγηση πλάσματος ατόμων που ανάρρωσαν από COVID-19 μειώνει τη θνησιμότητα σε ασθενείς που πάσχουν από σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) λόγω της COVID-19 και βρίσκονται σε μηχανικό αερισμό
Άρθρα - Ενημέρωση: 01-11-2023 10:28

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι η χορήγηση πλάσματος αναρρωσάντων από COVID-19 με τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων ≥1:160 σε ασθενείς με σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) που προκαλείται λόγω της COVID-19, εντός 5 ημερών από την έναρξη του επεμβατικού μηχανικού αερισμού μείωσε σημαντικά τη θνησιμότητα. 

Ο αυξημένος κίνδυνος σοβαρής COVID-19 λοίμωξης εξακολουθεί να υφίσταται σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα παρά τους πολλαπλούς εμβολιασμούς
Άρθρα - Ενημέρωση: 31-10-2023 11:29

Παρά το υψηλό ποσοστό των ατόμων που έχουν λάβει τουλάχιστον 3 δόσεις εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2, τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα συνεχίζουν να επηρεάζονται δυσανάλογα από τη νόσο COVID-19, καθώς αντιπροσωπεύουν σε ποσοστό άνω του 20% τις εισαγωγές σε νοσοκομεία, τις εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τους θανάτους λόγω COVID-19, σύμφωνα με πληθυσμιακή μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet Regional Health Europe. 

Τριπλή επιδημία ενόψει της χειμερινής περιόδου
Άρθρα - Ενημέρωση: 09-10-2023 10:30

Καθώς προχωράμε προς το δεύτερο μισό του φθινοπώρου και το χειμώνα, είναι υπαρκτή η απειλή μιας «τριπλής επιδημίας», όταν δηλαδή εμφανίζονται ταυτόχρονα κρούσματα COVID-19, γρίπης και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV).

Προστασία από επαναμόλυνση από SARS-CoV-2 όσων έχουν εκτεθεί στον SARS-CoV-2 με προηγηθείσα λοίμωξη: συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση
Άρθρα - Ενημέρωση: 04-10-2023 11:28

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών της προστασίας από προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 έναντι επακόλουθης επαναμόλυνσης είναι απαραίτητη για την πρόβλεψη του δυνητικού φορτίου ασθενών, ώστε να γνωρίζει ο καθένας τον κίνδυνο ασθένειας και μετάδοσης και για την ενημέρωση των επιλογών σχετικά με το πότε θα ληφθεί η αναμνηστική δόση. 

Ενημέρωση για θέματα Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (22/8/2023 - B)
Άρθρα - Ενημέρωση: 22-08-2023 11:04

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με επίκαιρα θέματα υγείας: - Δημιουργία κλίμακας μέτρησης της εξουθένωσης του γενικού πληθυσμού εξαιτίας της πανδημίας λόγω της COVID-19

Ενημέρωση για θέματα Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (22/8/2023 - A)
Άρθρα - Ενημέρωση: 22-08-2023 11:03

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με επίκαιρα θέματα υγείας: - Αυξημένη εξουθένωση και μειωμένη ικανοποίηση των επαγγελματιών υγείας έπειτα από την πανδημία λόγω της COVID-19

Ενημέρωση για θέματα Υγείας από τη Θεραπευτική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (31/7/2023)
Άρθρα - Ενημέρωση: 31-07-2023 10:12

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με επίκαιρα θέματα υγείας:

-        Πρόγραμμα NextGen — Νικώντας τον SARS-CoV-2 και προετοιμάζοντας για την επόμενη πανδημία

Ενημέρωση για COVID-19 και θέματα Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (19/4/2023)
Άρθρα - Ενημέρωση: 19-04-2023 11:19
Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με τη νόσο COVID-19 καθώς και με επίκαιρα θέματα υγείας. Καθηγητές από διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν περιοδική αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων: - Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) υποστηρίζει τη χορήγηση δεύτερης ενισχυτικής δόσης έναντι του στελέχους Όμικρον SARS-CoV-2 για τις ομάδες υψηλού κινδύνου (65 ετών και άνω, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα)

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: capital.gr (19-04-2023) , vradini.gr (19-04-2023) , virus.com.gr (19-04-2023) , atticanews.gr (19-04-2023) , cnn.gr (19-04-2023) , larissanet.gr (19-04-2023) , allabouthealth.gr (19-04-2023) , eidisis247.gr (19-04-2023) , healthview.gr (19-04-2023) , ygeiamou.gr (19-04-2023) , iatronet.gr (19-04-2023) , ereportaz.gr (19-04-2023) .

Ενημέρωση για COVID-19 και θέματα Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (13/4/2023)
Άρθρα - Ενημέρωση: 13-04-2023 10:55

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με τη νόσο COVID-19 καθώς και με επίκαιρα θέματα υγείας. Καθηγητές από διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν περιοδική αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων:

-   Νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2 «Αρκτούρος»

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: capital.gr (13-04-2023) , ethnos.gr (13-04-2023) , bankingnews.gr (13-04-2023) , alphatv.gr (13-04-2023) , thetoc.gr (13-04-2023) , eleftherostypos.gr (13-04-2023) , in.gr (13-04-2023) , skai.gr (13-04-2023) , cnn.gr (13-04-2023) , iefimerida.gr (13-04-2023) , iatropedia.gr (13-04-2023) , mynews.gr (13-04-2023) , ot.gr (13-04-2023) , creta24.gr (13-04-2023) , thestival.gr (13-04-2023) , lifo.gr (13-04-2023) , thepressroom.gr (13-04-2023) , healthstories.gr (13-04-2023) , sport-fm.gr (13-04-2023) , vradini.gr (13-04-2023) , onmed.gr (13-04-2023) , thesstoday.gr (13-04-2023) , blueskytv.gr (13-04-2023) , pagenews.gr (13-04-2023) , neolaia.gr (13-04-2023) , insider.gr (13-04-2023) , typos-i.gr (13-04-2023) , virus.com.gr (13-04-2023) , imerodromos.gr (13-04-2023) , voria.gr (13-04-2023) , newsbeast.gr (13-04-2023) .

Ενημέρωση για COVID-19 και θέματα Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (31/3/2023)
Άρθρα - Ενημέρωση: 31-03-2023 10:51

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με τη νόσο COVID-19 καθώς και με επίκαιρα θέματα υγείας. Καθηγητές από διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν περιοδική αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων:

- Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι;

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: ertnews.gr (31-03-2023) , tovima.gr (31-03-2023) , in.gr (31-03-2023) , skai.gr (31-03-2023) , eleftherostypos.gr (31-03-2023) , naftemporiki.gr (31-03-2023) , ekriti.gr (31-03-2023) , allabouthealth.gr (31-03-2023) , mykosmos.gr (31-03-2023) , skaikritis.gr (31-03-2023) , cyprusnews.eu (31-03-2023) , news.makedonias.gr (31-03-2023) , mainlynews.gr (31-03-2023) , newsbase.gr (31-03-2023) , epirus24.gr (31-03-2023) , taxidromos.gr (31-03-2023) , thracenews.gr (31-03-2023) , reader.gr (31-03-2023) .

Ενημέρωση για COVID-19 και θέματα Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (30/3/2023)
Άρθρα - Ενημέρωση: 30-03-2023 10:18

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με τη νόσο COVID-19 καθώς και με επίκαιρα θέματα υγείας. Καθηγητές από διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν περιοδική αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων:

-   Τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης SARS-CoV-2 – αποτελέσματα νέας πολυκεντρικής μελέτης από τη Γαλλία

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: naftemporiki.gr (30-03-2023) , tanea.gr (30-03-2023) , in.gr (30-03-2023) , cnn.gr (30-03-2023) , protothema.gr (30-03-2023) , ethnos.gr (30-03-2023) , iatropedia.gr (30-03-2023) , ourlife.gr (30-03-2023) , entermessinia.gr (30-03-2023) , patrisnews.com (30-03-2023) , briefingnews.gr (30-03-2023) , thessaliatv.gr (30-03-2023) , tribune.gr (30-03-2023) , ecozen.gr (30-03-2023) , farmakeutikoskosmos.gr (30-03-2023) , formedia.gr (30-03-2023) , mykosmos.gr (30-03-2023) , vita.gr (30-03-2023) , healthdaily.gr (30-03-2023) , ygeiamou.gr (30-03-2023) , cardiologynews.gr (30-03-2023) , flash.gr (30-03-2023) , thetimes.gr (30-03-2023) , taxidromos.gr (30-03-2023) , refreshnews.gr (30-03-2023) , city24.gr (30-03-2023) , virus.com.gr (30-03-2023) , newsbomb.gr (30-03-2023) , ereportaz.gr (30-03-2023) .


 Σελίδα 1 από 37: > >>

Πρόσφατα Άρθρα

Η χορήγηση ανοσοθεραπείας μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Ενημέρωση: 19-04-2024 08:58
Η χορήγηση πεμπρολιζουμάμπης αυξάνει την επιβίωση και μειώνει τις πιθανότητες υποτροπής σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε νεφρεκτομή για διαυγοκυτταρικό καρκίνου νεφρού με εντοπισμένη νόσο. Τα δεδομένα αυτά μετατοπίζουν το ενδιαφέρον στην εντατικότερη αντιμετώπιση πιο πρώιμων μορφών της νόσου ώστε να αποφεύγεται η εμφάνιση μεταστάσεων.
Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι λήψης των βηταμινών
Ενημέρωση: 18-04-2024 16:21
Άρθρο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 18-04-2024
Πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου ωοθηκών με αιματολογικό έλεγχο
Ενημέρωση: 16-04-2024 10:40

Ο καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί το γυναικολογικό νεόπλασμα με τη μεγαλύτερη θνητότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή η διάγνωση της νόσου γίνεται συνήθως σε προχωρημένο στάδιο, όταν έχει ήδη πραγματοποιηθεί διασπορά της νόσου στην περιτοναϊκή κοιλότητα (κοιλιά). 

Οι vέες οδηγίες για τον εμβολιασμό των ασθενών με καρκίνο
Ενημέρωση: 15-04-2024 13:18
Άρθρο στην εφημερίδα "REALNEWS", 14-04-2024