Είναι γνωστό ότι η διατροφή επηρεάζει πολύπλευρα στην καρδιαγγειακή υγεία. Οι ειδικοί προτείνουν δίαιτα χαμηλή σε πρόσληψη άλατος και κορεσμένων λιπαρών, ενώ συνιστούν συχνή κατανάλωση για φρούτα, λαχανικά, ψάρια και όσπρια. Οι ανωτέρω παράμετροι σχετίζονται με καλή αρτηριακή πίεση, μείωση της δυσλιπιδαιμίας και τους σακχαρώδους διαβήτη, που όλα μαζί συντελούν στην πρόληψη εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου μακροπρόθεσμα.

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: