Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο της Αιμιλίας Σταθάκου, στη REALnews, στις 05/04/2020, σχετικά με τα νεότερα δεδομένα για τη μετάγγιση πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό ,ο Πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος επισμαίνει ότι:
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 να γίνουν δότες πλάσματος σε κοτάλληλο χρονικό διάστημα μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο. Επίσης, το πλάσμα από το παρόν επιδημικό κύμα μπορεί να αποθηκευτεί για χρήση όχι μόνο τώρα, αλλά και σε ενδεχόμενες μελλοντικές περιόδους έξαρσης των κρουσμάτων.
«Στις 27 Μαρτίου, οι Shen etal. δημοσίευσαν στο JΑΜΑ μια σειρά 5 ασθενών με λοίμωξη COVID-19 σε κρίσιμη κατάσταση, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομείο του Σενζέν (Κίνα), λαμβάνοντας μετάγγιση πλάσματος προερχομένου από άτομα που είχαν αναρρώσει από την ιογενή λοίμωξη. Αν και οι ασθενείς συνέχιζαν να λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία, η χρήση του πλάσματος φάνηκε να συμβάλει στην ανάρρωσή τους με κλινική βελτίωση, αύξηση του τίτλου των αντισωμάτων έναντι του ιού και αρνητικοποίηση για ιικό γενετικό υλικό 1-12 ημέρες μετά τη μετάγγιση. Τα ευρήματα των Shen et al είναι πολλά υποσχόμενα, ωστόσο η μελέτη έχει περιορισμούς. Δεν έχουν διερευνηθεί ενδελεχώς οι ανεπιθύμητες ενέργειες και η βέλτιστη φαρμακοτεχνική μορφή για την παρέμβαση», καταλήγει ο καθηγητής.