Σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, επέδωσε χθες το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Αθανάσιο-Μελέτιο Δημόπουλο, και τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ.


Απευθυνόμενος στον κ. Δημόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο και την προσφορά του, σ' επίπεδο θεωρίας και ιδίως πράξης, στους τομείς της Αιματολογίας και της Ογκολογίας, σημειώνοντας ότι με τις πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις του κατέχει περίοπτη επιστημονική θέση παγκοσμίως και έχει συμβάλει ουσιωδώς στην ενίσχυση του κύρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα.


Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνδρομή του στο Πανεπιστήμιο όχι μόνο κατά τη διάρκεια της λαμπρής σταδιοδρομίας του ως καθηγητής της Νομικής Σχολής, αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας με τη στήριξη που παρείχε στο Ίδρυμα.