Το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού, ειδικά σε άτομα που συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, τόνισε ο Θάνος Δημόπουλος, Καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, στον Άρη Πορτοσάλτε και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Δήλωση Πρύτανη ΕΚΠΑ Θ. Δημόπουλου: https://www.mixcloud.com/skairadio/θαν-δημοπουλοσ-ολο/
«Δεν πρέπει να ρισκάρουμε να υπάρξουν κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα θα πρέπει να καλούν τον ΕΟΔΥ και σε καμία περίπτωση να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία.
Τα νοσοκομεία ήδη υφίστανται μεγάλη πίεση από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα και προσφεύγουν εκεί, συμπλήρωσε ο Πρύτανης. Επίσης, τόνισε πως με αυτή την τακτική αν κάποιος όντως νοσεί από τον ιό ρισκάρει να τον μεταδώσει τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και στο ιατρικό προσωπικό.
Για να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό κρούσμα υπάρχει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, στην οποία φορούν ειδικές στολές. «Δεν είναι απλή διαδικασία η εξέταση ασθενούς με πιθανά συμπτώματα», εξήγησε.
Στην φάση που είναι τώρα η Ελλάδα, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εξέλιξη του ιού, ωστόσο, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας παρακολουθούν καθημερινά το ζήτημα.
Τέλος, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι σε όλα τα νοσοκομεία για τα πιθανά κρούσματα, ώστε να μην μπαίνουν στους υπόλοιπους χώρους όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα. 


  Βλ. επίσης: https://www.skai.gr/news/ygeia/prytanis-ekpa-gia-symptomata-den-pame-nosokomeio-epikoinonoume-me-eody