Υπέρ της αυστηρής τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού τάχθηκε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος. 

 

«Με την τήρηση των μέτρων θα αποφύγουμε τα χειρότερα», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και συνέχισε: «χωρίς να διαμαρτυρόμεθα, χωρίς να βρίσκουμε κάποια δικαιολογία για να ξεφύγουμε. 

 

Σε ερώτηση πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί ο Αθανάσιος Δημόπουλος ήταν κάθετος και σημείωσε ότι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε γιατί υπάρχει πιθανότητα υποτροπής. «Είναι μεγάλο λάθος αυτή τη στιγμή να συζητάμε για χαλάρωση όταν τα μέτρα αυτά μόλις έχουν ληφθεί. Το μεγάλο λάθος είναι σε 15 και 20 ημέρες όταν δούμε ότι πάμε καλύτερα να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε. Μην ξεχνάμε την πιθανότητα υποτροπής. Δεν ξέρουμε πως συμπεριφέρεται ο ιός το καλοκαίρι. Είναι πολλά τα κενά στις γνώσεις μας και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η μετάδοση μειώνεται με την όσο δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση του ενός από τον άλλον», σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. 

 

Όπως εξήγησε η Ελλάδα κάνει προσπάθεια προκειμένου να θωρακίσει το σύστημα υγείας της. «Αυτή την στιγμή καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να υπάρχει μία επάρκεια σε εξοπλισμό. Να υπάρξει μία επιτάχυνση στην στελέχωση των νοσοκομείων. Να υπάρχει επάρκεια σε φάρμακα για την θεραπεία του κορωνοϊού. Πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών και αν δούμε τι γίνεται γύρω μας τα πράγματα είναι σε έναν καλό δρόμο», είπε ο Αθανάσιος Δημόπουλος.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι: