Στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί ο Αθανάσιος Δημόπουλος – καθηγητής Παθολογίας, Πρύτανης ΕΚΠΑ, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού και την επόμενη μέρα και την επαναφορά των συστημάτων στην κανονικότητα.


"Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα", σημείωσε ο καθηγητής "που θα το δούμε προσεκτικά. Σε ότι αφορά τα σχολεία, όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να είναι ασυμπτωματικά. Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες της απόστασης μέσα στις τάξεις και το προαύλιο και βέβαια όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο πιο δύσκολο είναι να μην έρθουν σε επαφή με τον παππού και τη γιαγιά".


Ο καθηγητής μίλησε για την προσεκτική προσέγγιση του προβλήματος ενώ για τα πανεπιστήμια ανέφερε ότι στόχος είναι να μη χαθεί το εξάμηνο, εργαστήρια και ασκήσεις να γίνονται σε μικρές ομάδες και να μην υπάρχει συνωστισμός των φοιτητών σε μεγάλα αμφιθέατρα.

 

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/kathigitis-dimopoulos-aparaititi-i-panini-maska-oxi-mikra-paidia-sta-sxoleia/