Με συγκρατημένες ελπίδες ξεκίνησε η χορήγηση της θεραπείας με πλάσμα αντισωμάτων ασθενών που έχουν αναρώσει από τον κορονοϊό, σε δύο Έλληνες ασθενείς, στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός” και “Αττικόν. Τι λέει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Θάνος Δημόπουλος.
 
Σε δύο ασθενείς με covid 19 που πληρούσαν συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια, ξεκίνησε η χορήγηση πλάσματος αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, στο πλαίσιο κλινικής μελέτης που διεξάγεται στη χώρα μας. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» και η έγχυση του πλάσματος θα ολοκληρωθεί σε τρεις δόσεις, ανά δύο ημέρες. Εικόνα για την πορεία της υγείας τους θα έχουμε σε 10 με 15 μέρες.
 
Μιλώντας στο iatropedia.gr, o Πρύτανης του Εθνικου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θάνος Δημόπουλος, μιλά για τις προκλήσεις της μελέτης. Δεν θα γνωρίζουμε με ασφάλεια τα αποτελέσματα σύντομα, καθώς δεν έχουμε ομάδα ελέγχου, δηλαδή μια ομάδα ασθενών η οποία δεν λαμβάνει τη θεραπεία, ώστε οι επιστήμνες να συγκρίνουν άμεσα τα αποτελέσματα.

 

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.newsit.gr/ygeia/oi-prokliseis-tis-xorigisis-plasmatos-aimatos-se-2-ellines-astheneis-me-koronoio-ti-leei-o-prytanis-tou-ekpa/3030537/