ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
Πέμπτη 11 Ιουνίου | 12:00 – 19:00
Εθελοντική αιμοδοσία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, την Πέμπτη 11/6/2020 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου)  σε συνεργασία με το το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αίματος) πραγματοποίησε «εορταστική εθελοντική Αιμοδοσία» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  

Η πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από δύο σύντομες συναυλίες  στις οποίες συμμετείχαν  δύο δεκαμελή σχήματα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, στο πλαίσιο των κοινωνικών τους δράσεων, τα οποία ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες διάσημων συνθετών.

Η δράση αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση εθελοντικής Αιμοδοσίας από το ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και προγραμματίζονται αντίστοιχες και τους επόμενους θερινούς μήνες ώστε το ΕΚΠΑ να συμβάλλει ουσιαστικά  στην κάλυψη των παγίων αναγκών  για αίμα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η επόμενη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 19 Ιουνίου από τις 9 πμ έως τις 4 μμ στην Οδοντιατρική Σχολή.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον ΟΜΜΑ, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Το αιμοπετάλιο», τους χορηγούς μας για την υποστήριξη και το ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 για τη χορηγία επικοινωνίας.