Ακόμη 259 κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν χθες στη χώρα

Στους 254 ανήλθαν οι νεκροί από κορονοιό. Δύο ακόμη θύματα προστέθηκαν στα άλλα τρία που ανακοινώθηκαν χθες. Συγκεκριμένα κατέληξε 45χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα και 74χρονος που νοσηλευόταν στην καρδιολογική μονάδα του Νοσοκομείου Γεννηματά.

Προβληματισμό προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων τα περισσότερα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη με τρεις ακόμη θανάτους ηλικιωμένων που ήταν τρόφιμοι γηροκομείων της πόλης, αλλά και νέα κρούσματα στην αστυνομία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία γυναίκα 83 ετών με πολλά υποκείμενα νοσήματα η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, έναν άνδρα 90 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ποπανικολάου, κι έναν άντρα 87 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Μέχρι στιγμής, οι θάνατοι τροφίμων του γηροκομείου ανέρχονται σε δεκατρείς.

Στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανιών νοσηλεύεται μία νεαρή γυναίκα, γαλλικής υπηκοότητας, η οποία είναι έγκυος.

Σε 57 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ 173 άτομα από το αστυνομικό προσωπικό παρέμειναν σε κατά οίκον περιορισμό, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη. ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι έξι και σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερα άτομα, ενώ στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει καταγραφεί ένα κρούσμα και 54 άτομα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Επικοινωνία· της ΕΡΤ1 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος, τα γηροκομεία είναι από τις πιο ευαίσθητες δομές, και πρέπει να δούμε προσεκτικά αν ο ιός διέφυγε εξαιτίας μη τήρησης των πρωτοκόλλων ή λόγω ανάγκης αναθεώρησής τους, με το δεύτερο να είναι πιο επικίνδυνο από το πρώτο.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως έχει διαψευστεί πανηγυρικά ότι είναι επικίνδυνη για τα παιδιά. Δυσχέρεια στη χρήση της υπάρχει, γι’ αυτό και προβλέπεται περίοδος προσαρμογής. Η χρησιμότητα της μάσκας δεν αμφισβητείται επισήμους από κανέναν, υπογράμμισε.

«Εκτιμώ πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εκθετική αύξηση σ' αυτή τη φάση, ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού έστειλε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200».

Στην Αττική τα 107 από τα 259 νέα κρούσματα

Ακόμη 259 κρούσματα C0V1D-19 καταγράφηκαν χθες στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 9.531, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 23 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, 25 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας ,1 στην Π.Ε. Βοιωτίας, 1 στην Π.Ε. Δράμας και 1 στην Π.Ε. Έβρου. Επίσης επιβεβαιώθηκαν 3 στην Π.Ε. Ζακύνθου. 7 στην Π.Ε. Ημαθίας, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου, 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 1 στην Π.Ε. Καβάλας, 3 στην Π.Ε. Καρδίτσας. 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας, 7 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, 1 στην Π.Ε. Κορινθίας, 4 στην Π .Ε. Κυκλάδων, 5 στην Π. Ε Λάρισας, 22 Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 1 στην Π.Ε. Ξάνθης, 6 στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, 3 στην Π.Ε. Πιερίας και 2 στην Π.Ε. Ρεθύμνου. Τέλος 9 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Χανιών, 2 στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 8 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: