Παρουσιάστηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το βιβλίο των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου «Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο. Ιστορία Θεσμοί, Πολιτικές», παρουσία πλήθους κόσμου από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο.


Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος - Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, τίμησε με την παρουσία του ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.


Το βιβλίο αποτελεί καρπό πολύ προσεκτικής έρευνας και συγκέντρωσης πληροφοριών ιστορικών, πολιτικών, και οικονομικών επιστημών, κινούμενο άνετα σε περισσότερα από ένα ακαδημαϊκά πεδία: της πολιτικής επιστήμης, των θεσμών, της οικονομικής πολιτικής και ιστορίας. Η μεγάλη σύνθεση που επιχειρείται αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς συγκεντρώνει σε ένα βιβλίο, χρήσιμο τόσο στους ειδήμονες, όσο και στους φοιτητές και το ευρύ κοινό, την πλήρη ιστορία για τη δημιουργία και εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τις μέρες μας.


Πλήρες άρθρο: https://www.protothema.gr/culture/article/858835/to-europaiko-fainomeno-vivlio-gia-ti-dimiourgia-kai-exelixi-tis-europaikis-enosis/