Το ισχυρό κοκτέιλ φαρμακευτικών ουσιών που χορηγήθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και οδήγησε στην ταχεία ανάρρωσή του από τον SARS-CoV-2 πρόκειται να είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα.


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ξεκινήσει και στη χώρα μας οι κλινικές μελέτες για το REGN-COV2, έναν συνδυασμό αντισωμάτων που χορηγήθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο και είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Θεραπευτικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Θάνος Δημόπουλος εξηγεί ότι στη θεραπευτική αγωγή του Προέδρου των ΗΠΑ συμπεριλήφθηκαν κορτιζόνη, ψευδάργυρος, βιταμίνη D, καθώς και ο αντιιικός παράγοντας ρεμδεσιβίρη και ένας συνδυασμός αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, το REGN-COV2.

Πηγή: Εφημερίδα Real News

Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Γιανκόπουλος, συνιδρυτής και πρόεδρος της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron Pharmaceuticals, μιλά στη Realnews για την ελπιδοφόρα πειραματική θεραπεία που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: