Για τη χρήση της μάσκας, τα μέτρα που ελήφθησαν, εκείνα που βοηθούν στην ανακοπή της μετάδοσης και το χειμώνα που έρχεται μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Για τη χρήση της μάσκας, τα μέτρα που ελήφθησαν, εκείνα που βοηθούν στην ανακοπή της μετάδοσης και το χειμώνα που έρχεται μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.
Οι ιογενείς λοιμώξεις και ιδίως αυτές του αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η γρίπη, η λοίμωξη από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιο (RSV) και τα τελευταία χρόνια η COVID-19 προκαλούν σημαντική νοσηρότητα στον πληθυσμό.
Δημοσιεύτηκε μόλις στο έγκριτο διεθνές περιοδικό PLoS ONE συστηματική ανασκόπηση που αφορά τη σχέση της προσήλωσης στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής ως προς τα συμπτώματα και τη βαρύτητα της COVID-19.
Στο φετινό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας (ASH), που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στο Ορλάντο των ΗΠΑ, ανακοινώθηκαν τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της μελέτης φάσης 3 MajesTEC-3, τα οποία επιβεβαιώνουν την ισχυρή αποτελεσματικότητα του συνδυασμού Teclistamab με Daratumumab στην αντιμετώπιση του υποτροπιάζοντος/ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος.
Στις 6-9 Δεκεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε το Αμερικανικό Συνέδριο Αιματολογίας στο Ορλάντο των ΗΠΑ, το οποίο είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση που αφορά στην αιματολογία, και πραγματοποιείται μία φορά κάθε χρόνο.
Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί έναν από τους συχνότερους καρκίνους στους άνδρες και στις περισσότερες περιπτώσεις διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο, όταν η νόσος παραμένει εντοπισμένη στον προστάτη χωρίς να έχει δώσει μεταστάσεις. Σε αυτό το στάδιο, υπάρχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές που επιτρέπουν υψηλά ποσοστά ίασης, ενώ ταυτόχρονα δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της ποιότητας ζωής.