Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με τιμήσατε με την ψήφο σας, δίνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στην πρώτη ημέρα των Πρυτανικών εκλογών.


Ανέλαβα το Πανεπιστήμιο εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα, διαθεσιμότητας του διοικητικού μας προσωπικού και αντιμετωπίζοντας ένα εξόχως γραφειοκρατικό σύστημα στη διαχείριση των ερευνητικών μας προγραμμάτων.


Με αφοσίωση εργάστηκα συλλογικά, ώστε να σταθεροποιήσουμε την εύρυθμη λειτουργία, να πιστοποιήσουμε ακαδημαϊκές δομές και προγράμματα σπουδών, να ολοκληρώσουμε έργα υποδομής, να οργανώσουμε τα οικονομικά ζητήματα, να αναδείξουμε το κοινωνικό μας έργο και να αναβαθμίσουμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στις διεθνείς κατατάξεις.


Η Πανεπιστημιακή κοινότητα επιβράβευσε την ακαδημαϊκότητα και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας, απορρίπτοντας αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατηρώντας το ήθος και ύφος που ταιριάζει στην ιστορία, τη διαδρομή και την προοπτική του Ιδρύματος.


Ιδιαιτέρως οφείλω ευχαριστίες στα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όλων των Εφορευτικών Επιτροπών και όλων των στελεχών που εργάστηκαν άψογα για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.


Η επόμενη μέρα των πρυτανικών εκλογών θα βρει το Πανεπιστήμιό μας πιο ενωμένο και πιο ισχυρό. Με όραμα και σχέδιο, με συντονισμένα και σταθερά βήματα, διασφαλίζοντας το κύρος του Ιδρύματος μέσα από τα θεσμικά μας όργανα, στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας.


Mε εκτίμηση


Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ