Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Α.Μ. Βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας, η Α.Ε. ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία

Audrey Azoulay, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer κύριος Albert Bourla, ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Imperial College London Sir Magdi Yacoub και ο Καθηγητής Ογκολογίας κύριος David Khayat, Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Εθνικού Ογκολογικού Ινστιτούτου της Γαλλίας.

Συντονιστής του πρώτου μέρους της εκδήλωσης θα είναι ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» κύριος Αλέξης Παπαχελάς.

Η δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης θα επικεντρωθεί στον σημαντικό ρόλο της διπλωματίας στον τομέα της υγείας στην εποχή της πανδημίας. Το πάνελ των ομιλητών θα αποτελείται από: τον Υπουργό Εξωτερικών κύριο Νίκο Δένδια, τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια, τον Καθηγητή και πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριο Μελέτιο Αθανάσιο- Δημόπουλο , την Α.Ε. τον Πρέσβη των ΗΠΑ κύριο Geoffrey Pyatt, την Α.Ε. τον Πρέσβη του Καναδά κύριο Mark Allen, την Α.Ε. την Πρέσβη της Ολλανδίας κυρία Stella Ronner – Grubačić και τον Κοινό Διοικητή των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριο Εμμανουήλ Παπασάββα.

Συντονιστής της ενότητας αυτής θα είναι ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κύριος Παναγιώτης Μπεχράκης.

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: