"Πρέπει να αποφευχθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις ή κινήσεις που θα οδηγήσουν σε συγχρωτισμό όπως αυτό που είδαμε στα Harrods. Αν υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες ότι μπορεί σταδιακά να ανοίγουν δραστηριότητες χωρίς να δημιουργείται συγχρωτισμός, αυτό μπορεί να γίνει" δήλωσε στον realfm 97,8 ο του Εθνικού και Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ , Kαθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας , Αθανάσιος Δημόπουλος .

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε "ο αριθμός των τεστ είναι μικρότερος αλλά είναι πιο στοχευμένος, δηλαδή δεν γίνονται τυχαία τεστ, είναι άτομα που προσέρχονται που έχουν συμπτώματα ή έχουν κάποια επαφή ή νομίζουν ότι έχουν κορωνοϊό. Από την άλλη μεριά φαίνεται ότι το λεγόμενο RT είναι κάτω από 1 σε περιοχές όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχίσουμε έτσι και χωρίς χαλάρωση ιδιαίτερη, είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να δούμε μια πραγματική μείωση των κρουσμάτων".

Ερωτηθείς αν φοβάται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας μετά τα Χριστούγεννα απάντησε ότι "αυτό είναι μια παγκόσμια ανησυχία, ήδη στις ΗΠΑ οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν με αγωνία να δουν τι επίπτωση θα έχει στην πολύ μεγάλη διασπορά η γιορτή των Ευχαριστιών. Δυστυχώς θα υπάρχει ο περιορισμός και ο διαφορετικός τρόπος που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα για να αποφύγουμε αυτό που επισημαίνετε, να μην φτάσουμε τις επόμενες 10 ημέρες σε μείωση και μετά την πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου να δούμε μια νέα έξαρση που θα οδηγήσει σε νέα μέτρα".

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: