Την εκτίμηση ότι το κρύο δεν βοήθησε να μειωθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

«Σίγουρα δεν βοήθησε το κρύο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Δημόπουλος, εξηγώντας ότι αυτό συνέβη λόγω του αναγκαστικού συγχρωτισμού.

Σχετικά με το αν θα κάνουμε φέτος Πάσχα, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής τόνισε ότι «θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του εμβολιασμού και το πόσο καλύτερος θα είναι ο καιρός». «Τα μέτρα θα δράσουν ως “γέφυρα” μέχρι να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ, ενώ είπε ειδικά για το «Αλεξάνδρα» ότι υπάρχει πλήρης κάλυψη των κλινών.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει παράταση στο lockdown, είπε πως πρέπει «να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η Επιτροπή». «Σίγουρα έχουμε τρεις εβδομάδες μπροστά μας ώσπου να βελτιωθεί ο καιρός και να πετύχουμε όσο μεγαλύτερο αριθμό μπορούμε σε εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων» τόνισε.

Για τα εμβόλια είπε ότι «αναμένουμε την αύξηση του αριθμού των εμβολίων, θα πάρει έγκριση και αυτό της Johnson τις επόμενες μέρες, ενώ θα αυξηθεί και η παραγωγή».

Για το θέμα της διπλής μάσκας είπε ότι «δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή είναι η λύση, το μέτρο βγήκε λόγω των πολλών μεταλλάξεων. Είναι ημίμετρα μέχρι να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως «προτεραιότητα στο άνοιγμα είναι τα σχολεία, γιατί δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικά στη διάδοση κι επίσης είναι σημαντικά για την ψυχολογία των παιδιών και των οικογενειών τους».

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: