Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος και ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου, Ευάγγελος Μανωλόπουλος για τα εμβόλια και τα self test.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, ο αριθμός των εισαγωγών παραμένει μεγάλος, αλλά αν παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων την επόμενη βδομάδα, τότε αυτή θα αντανακλάται σε ουσιαστική αποσυμπίεση του συστήματος υγείας σε τουλάχιστον 15 μέρες.

Για το πιθανό άνοιγμα της αγοράς στις 5 Απρίλη, είπε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η εξέλιξη της κατάστασης από Δευτέρα.

Μεγάλο στοίχημα

Για τους εμβολιασμούς ο κ. Μανωλόπουλος είπε ότι αν και γίνονται σε αργούς ρυθμούς, με τον Απρίλη υπάρχει η ελπίδα ότι η διαδικασία θα επιταχυνθεί. «Ο τουρισμός πραγματικά θα ανοίξει όταν έρθει ο κόσμος και ο κόσμος θα έρθει όταν δει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων», υπογράμμισε. «Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», συμπλήρωσε.

Για τα self test ο κ. Δημόπουλος είπε σχετικά: «κάθε αρχή και δύσκολη» και τόνισε πως είναι μια μέθοδος η οποία μπορεί να βοηθήσει στον άμεσο έλεγχο μιας δομής.

Για τη χρήση διπλής μάσκας υποστήριξε ότι αυτή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ιικού φορτίου σε μέρη με μεγάλο συγχρωτισμό.

Για τα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος υποστήριξε πως όλα είναι ασφαλή και πως ο καθένας πρέπει να εμβολιάζεται χωρίς δισταγμό.

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι «θα αισθανθούμε πιο ανετά όταν πετύχουμε σημαντικό ποσοστό συλλογικής ανοσίας».

Βλ. περισσότερα: https://www.megatv.com/2021/03/28/aposympiesi-tou-esy-kai-syllogiki-anosia-oi-eidikoi-miloun-sto-mega/

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: