Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή την 8η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Το Ε.Κ.Π.Α. συζητάει για τη σεξουαλική παρενόχληση».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά https://www.youtube.com/watch?v=zY63E1t5ZGw την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, ώρα 18.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Θάνο Δημόπουλο.

Ομιλία από την Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρο της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, Φωτεινή Παζαρτζή, με τίτλο: «Η σεξουαλική παρενόχληση υπό το πρίσμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ομιλία από την Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για την Ίση Μεταχείριση, κυρία Καλλιόπη Λυκοβαρδή, με τίτλο: «Αντιδρώντας στη σεξουαλική παρενόχληση».

Ομιλία από την Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α., Μαρία Ψυχουντάκη με τίτλο: «Σεξουαλική παρενόχληση: Ασπίδα προστασίας η οικογένεια».

Ομιλία από την Προπτυχιακή Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΥΛ.ΙΣ. ΑΠΘ και υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού και Εξωτερικών Σχέσεων, κυρία Ναταλί Κωσταρά με τίτλο: «Ο ρόλος της φοιτητικής πρωτοβουλίας στην καταπολέμηση του σεξισμού και της έμφυλης βίας: Το παράδειγμα της ΦΥΛ.ΙΣ. ΑΠΘ».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ.Π.Α, Μαίρη Λεοντσίνη.

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=zY63E1t5ZGw

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: