Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλάει στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και τον Γιώργο Παπαδάκη για τα self test και τα εμβόλια.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα self test

Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι τα self test κορονοϊού που καλούνται να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές είναι απολύτως ασφαλή. Επεσήμανε ότι από τη στιγμή που ο στύλος που χρησιμοποιείται για να ληφθεί το επίχρισμα δεν μπαίνει πολύ βαθιά και με τη βοήθεια των γονιών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν περιλαμβάνουν επικίνδυνα υλικά, ενώ σε ότι αφορά την αξιοπιστία τους, παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά εξυπηρετούν τον στόχο, που είναι να εντοπιστούν άτομα με σχετικά υψηλό ιικό φορτίο.

Όπως είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι πολλά εμβόλια και πολλά τεστ.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε και στον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί για τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τον αδενοϊό, όπως είναι αυτά της Astra Zeneca και της Johnson&Johnson. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έγκυρες μελέτες έχουν δείξει ότι όντως υπάρχουν προβλήματα με την εμφάνιση θρομβώσεων, αλλά αυτές μπορούν να αφορούν 1 περιστατικό σε περισσότερο από 1 εκ. εμβολιασμούς.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο: https://www.antenna.gr/watch/1457695/ath-dimopoylos-prytanis-ekpa-kalimera-ellada-15-04-2021

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: