Επιστήμονες και υγειονομικοί προτείνουν την επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθούν οι ασύντακτες υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Δημόπουλος στο MEGA είπε: «Ενδεχομένως η δυνατότητα ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε».

-Η κ. Αθηνά Λινού στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η εστίαση θα έπρεπε να έχει ανοίξει ήδη με τα σωστά μέτρα κι όπου αυτό έγινε τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά, και πρόσθεσε ότι «ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες αφού θα είχαμε λάβει όλα τα προηγούμενα κι όχι το πρώτο, όπως έγινε στη χώρα μας, θεωρώντας ότι δεν έχει δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες και θα πρέπει να αναζητήσουμε το σωστό, ακόμα και τώρα»-ο Αθανάσιος Σκουτέλης στο Open: «Η εστίαση θα μπορούσε να λειτουργήσει συντεταγμένα πριν από το Πάσχα για να αποφύγουμε ανάλογες εικόνες»

– ο Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΙ: Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης οργανωμένα και με πρωτόκολλα, σημειώνοντας πως «αυτές οι εικόνες στις πλατείες δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης»

– ο Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΙ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, σημειώνοντας πως «σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί να έχουμε ασύντακτες συγκεντρώσεις νέων, μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία. Δε λέω ανοίξτε τα όλα, λέω ανοίξτε τα προσεκτικά και συντεταγμένα».

– η Ματίνα Παγώνη στο Open: Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρξει μια λύση. Ας ανοίξει λοιπόν η εστίαση με κανόνες, με όρους, με αποστάσεις, με μάσκες, με έλεγχο. Οι προτάσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα να είναι να ξεκινήσει να η εστίαση, να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να πάνε να καθίσουν στα μπαρ να πιούνε τον καφέ τους, γιατί εγώ λύσεις δεν βλέπω. Βλέπω όμως συνωστισμό στα νοσοκομεία, βλέπω ότι ξεκινήσαμε χθες και ράντζα στους non covid ασθενείς».

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: