Τον «κώδωνα» του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, Στέλιος Λουκίδης, για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και στα νοσοκομεία, μιλώντας σήμερα, Κυριακή, στο OPEN.

«Οι εισαγωγές ακόμη δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο» και μάλιστα «θα πάει έτσι για ακόμη 10-15 μέρες» και στη συνέχεια, σύμφωνα με προβλέψεις, θα αποκλιμακωθεί, τόνισε ο κ. Λουκίδης.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Λουκίδης δήλωσε πως το 10-15% που έρχονται δεν είναι εμβολιασμένοι, παρότι είναι άτομα μεγάλης ηλικίας.

Μιλώντας για την επικείμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει κοινωνική συναναστροφή που θα αποτυπωθεί στο σύστημα υγείας, ωστόσο πρόσθεσε πως καθώς οι εστιάτορες και οι καταστηματάρχες θα εφαρμόσουν τα μέτρα για την προστασία τους, η αποτύπωση στα νούμερα θα είναι «πολύ μικρή».

«Θα είναι περίεργο το Πάσχα αλλά μετά θα έχουμε νότα αισιοδοξίας και καλύτερο καλοκαίρι», συνέχισε ο κ. Λουκίδης.

Από την πλευρά του ο πρύτανης και καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί περίπου το 10-15% του πληθυσμού, ενώ υποστήριξε ότι είναι «καλυτέρα που άνοιξαν» τα καταστήματα και επίκειται και η εστίαση, εν συγκρίσει με «τις συναθροίσεις που είχαμε στις πλατείες».

Δείτε τις δηλώσεις των κ.κ. Λουκίδη και Δημόπουλου:

https://www.makthes.gr/st-loykidis-tha-pame-gia-alles-15-meres-me-tetoio-arithmo-eisagogon-asthenon-me-covid-19-vinteo-380662