Με την συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαίου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος η έναρξη του επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Ο ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και λαμβάνει χώρα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού- Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων. Ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έναρξη του Συνεδρίου μέσω τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής και διαδικτυακής μετάδοσης σε παγκόσμια εμβέλεια.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και οι εκ Φθιώτιδος Υπουργοί και βουλευτές, εξέφρασαν την χαρά τους για την πραγματοποίηση του εν λόγω Συνεδρίου στην Λαμία, ενώ συνεχάρησαν τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την άρτια οργάνωση, αλλά και για το σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό του έργο. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια ομίλησαν ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Χρήστος Καραγιάννης.

Βλ. περισσότερα: www.orthodoxianewsagency.gr

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: