ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Δημοσιεύσεις


Άvω των 900 εργασιών έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά. Οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν αποφέρει 47.287 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 101 από ISI/Web of Knowledge, 56.946 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 111 από Scopus και 69.028 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 123 από Google Scholar (Aπρίλιος 2019).
Παρακάτω αναφέρονται με χρονολογική σειρά οι 20 πιο σημαντικές δημοσιεύσεις (πρώτος –τελευταίος συγγραφέας) (Impact Factor των περιοδικών το 2018 και βιβλιογραφικές αναφορές από ISI/Web of Knowledge).


Dimopoulos MA, et al. Ibrutinib for patients with rituximab-refractory Waldenström's macroglobulinaemia (iNNOVATE): an open-label substudy of an international, multicentre, phase 3 trial. Lancet Oncol 2017;18:241-50 (IF 36,418 – αριθμός βιβλιογραφικών αναφορών 52)

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έναντι του RSV σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς
Άρθρα - Ενημέρωση: 11-02-2025 10:42

Οι ιογενείς λοιμώξεις και ιδίως αυτές του αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η γρίπη, η λοίμωξη από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιο (RSV) και τα τελευταία χρόνια η COVID-19 προκαλούν σημαντική νοσηρότητα στον πληθυσμό. 

Το CDC συνιστά δεύτερη δόση του νέου εμβολίου COVID-19 μόνο για ηλικιωμένους ενήλικες ή ενήλικες με ανοσοκαταστολή
Άρθρα - Ενημέρωση: 13-12-2024 16:44
Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Παναγιώτα Ζαχαράκη (Βιολόγος) αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις (6 Δεκεμβρίου 2024), που δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο περιοδικό Jama Network, το CDC συνιστά δεύτερη δόση του νέου εμβολίου COVID-19 για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19; Η μεσογειακή διατροφή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες στον κόσμο.
Άρθρα - Ενημέρωση: 03-09-2024 13:34

Δημοσιεύτηκε μόλις στο έγκριτο διεθνές περιοδικό PLoS ONE συστηματική ανασκόπηση που αφορά τη σχέση της προσήλωσης στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής ως προς τα συμπτώματα και τη βαρύτητα της COVID-19.

Ο κίνδυνος μετάδοσης SARS-CoV-2 που αποκτήθηκε σε αεροσκάφος κατά τη διάρκεια εμπορικών πτήσεων
Άρθρα - Ενημέρωση: 25-07-2024 10:34

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) η μετάδοση του SARS-CoV-2 μέσω του αέρα τείνει να συμβαίνει σε περιβάλλοντα με κλειστούς χώρους και ελάχιστες αποστάσεις, που αποτελούν και τα δύο χαρακτηριστικό των καμπινών αεροσκαφών. 


Πρόσφατα Άρθρα

Οι κοινωνικές ανισότητες και οι διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία
Ενημέρωση: 18-09-2025 14:20
Mια πρόσφατη επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2025 στο περιοδικό JAMA Network Open από τους Jane S. Hahn και συνεργάτες φέρνει στο φως μια βαθιά και συχνά υποτιμημένη σύνδεση ανάμεσα στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μιας οικογένειας και την εμφάνιση διατροφικών διαταραχών κατά την εφηβεία.
Μικροβίωμα και καρκίνος σε άτομα κάτω των 50 ετών
Ενημέρωση: 18-09-2025 12:36
Άρθρο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 18-09-2025
Σεπτέμβριος 2025 - Μήνας Ευαισθητοποίησης για τις Αιματολογικές Κακοήθειες
Ενημέρωση: 15-09-2025 10:33

Κάθε Σεπτέμβριο, ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του αίματος (αιματολογικές κακοήθειες) χρησιμεύει ως μια σημαντική στιγμή για να στραφεί το ενδιαφέρον σε μια ομάδα καρκίνων που επηρεάζουν το αίμα, τον μυελό των οστών και το λεμφικό σύστημα. Οι αιματολογικές κακοήθειες, συμπεριλαμβανομένων της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του πολλαπλού μυελώματος, επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, και όμως, συχνά παραμένουν εκτός της ευρύτερης συζήτησης για τον καρκίνο. Αυτός ο μήνας αποτελεί ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθούμε, να υποστηρίξουμε τους ασθενείς και τους οικείους τους και να αναδείξουμε την ανάγκη για περισσότερη έρευνα και πόρους για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Η Θεραπευτική Κλινική και το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στην πρωτοπορία της Ευρώπης: πρώτο πιλοτικό Δίκτυο Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Γυναικολογικού Καρκίνου στο πλαίσιο του EUnetCCC
Ενημέρωση: 12-09-2025 10:50

Μια σημαντική ευρωπαϊκή πρωτιά φέρνει στην Ελλάδα η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με τον Διευθυντή της Θεραπευτικής Κλινικής Καθηγητή Θάνο Δημόπουλο και συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή Μιχάλη Λιόντο. Το κέντρο πέτυχε το πρώτο μεγάλο ορόσημο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUnetCCC, αναδεικνύοντας το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ως το πρώτο πιλοτικό Δίκτυο Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Γυναικολογικού Καρκίνου (Comprehensive Cancer Care Network – CCCN).