ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Δημοσιεύσεις


Άvω των 900 εργασιών έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά. Οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν αποφέρει 47.287 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 101 από ISI/Web of Knowledge, 56.946 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 111 από Scopus και 69.028 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 123 από Google Scholar (Aπρίλιος 2019).
Παρακάτω αναφέρονται με χρονολογική σειρά οι 20 πιο σημαντικές δημοσιεύσεις (πρώτος –τελευταίος συγγραφέας) (Impact Factor των περιοδικών το 2018 και βιβλιογραφικές αναφορές από ISI/Web of Knowledge).


Dimopoulos MA, et al. Ibrutinib for patients with rituximab-refractory Waldenström's macroglobulinaemia (iNNOVATE): an open-label substudy of an international, multicentre, phase 3 trial. Lancet Oncol 2017;18:241-50 (IF 36,418 – αριθμός βιβλιογραφικών αναφορών 52)

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έναντι του RSV σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς
Άρθρα - Ενημέρωση: 11-02-2025 10:42

Οι ιογενείς λοιμώξεις και ιδίως αυτές του αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η γρίπη, η λοίμωξη από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιο (RSV) και τα τελευταία χρόνια η COVID-19 προκαλούν σημαντική νοσηρότητα στον πληθυσμό. 

Το CDC συνιστά δεύτερη δόση του νέου εμβολίου COVID-19 μόνο για ηλικιωμένους ενήλικες ή ενήλικες με ανοσοκαταστολή
Άρθρα - Ενημέρωση: 13-12-2024 16:44
Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Παναγιώτα Ζαχαράκη (Βιολόγος) αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις (6 Δεκεμβρίου 2024), που δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο περιοδικό Jama Network, το CDC συνιστά δεύτερη δόση του νέου εμβολίου COVID-19 για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19; Η μεσογειακή διατροφή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες στον κόσμο.
Άρθρα - Ενημέρωση: 03-09-2024 13:34

Δημοσιεύτηκε μόλις στο έγκριτο διεθνές περιοδικό PLoS ONE συστηματική ανασκόπηση που αφορά τη σχέση της προσήλωσης στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής ως προς τα συμπτώματα και τη βαρύτητα της COVID-19.

Ο κίνδυνος μετάδοσης SARS-CoV-2 που αποκτήθηκε σε αεροσκάφος κατά τη διάρκεια εμπορικών πτήσεων
Άρθρα - Ενημέρωση: 25-07-2024 10:34

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) η μετάδοση του SARS-CoV-2 μέσω του αέρα τείνει να συμβαίνει σε περιβάλλοντα με κλειστούς χώρους και ελάχιστες αποστάσεις, που αποτελούν και τα δύο χαρακτηριστικό των καμπινών αεροσκαφών. 


Πρόσφατα Άρθρα

Σημαντική έξαρση κρουσμάτων νοροϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο – Μείωση της δραστηριότητας των αναπνευστικών ιών
Ενημέρωση: 28-01-2026 15:08

Ανησυχία προκαλεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων νοροϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία επιτήρησης της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Health Security Agency – UKHSA). 

Παχυσαρκία και καρκίνος του ενδομητρίου: τι αλλάζει σήμερα
Ενημέρωση: 27-01-2026 10:26

Νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και ο ρόλος των σύγχρονων παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιστών GLP-1. Τα δεδομένα αυτά παρουσιάστηκαν σε επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον Καρκίνο του Ενδομητρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2026, στο πλαίσιο παρουσίασης με θέμα «Καρκίνος ενδομητρίου και παχυσαρκία».

Η ανησυχητική αύξηση των γαστρεντερικών καρκίνων πρώιμης έναρξης: Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα
Ενημέρωση: 20-01-2026 10:13

Τα τελευταία χρόνια, η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία μια σημαντική και σταθερή άνοδο των καρκίνων του γαστρεντερικού συστήματος που εμφανίζονται σε νεαρότερες ηλικίες, ακόμη και πριν από τα 50 έτη. 

Με self test o έλεγχος για καρκίνο τραχήλου μήτρας
Ενημέρωση: 16-01-2026 11:23
Άρθρο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 15-01-2026