Η ευγνωμοσύνη, η ελπίδα, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη που φωτίζουν το σκοτάδι της πανδημίας, πλημμύρισαν την Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο που «Οι Ήρωες των ΜΕΘ - Ήρωες της Καρδιάς μας» πραγματοποίησε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ο Σύλλογος θέλησε να απευθύνει ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους γιατρούς και νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στους Ήρωες εκείνους που εδώ και έναν χρόνο δίνουν έναν σκληρό αγώνα απέναντι στην πανδημία.

[...]

Ο Καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Πρύτανης ΕΚΠΑ κύριος Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος στον χαιρετισμό του μίλησε για τα σημαντικά αποτελέσματα των ΜΕΘ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ την περίοδο της πανδημίας: «Η περίοδος αυτή δοκίμασε το σύστημα υγείας της πατρίδας μας, αλλά ανέδειξε και την δύναμη που έχει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Οι τρεις ΜΕΘ της Ιατρικής Σχολής έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να βρούμε τις θεραπευτικές προσεγγίσεις αυτής της ασθένειας. Για να φτάσουμε σήμερα σε ένα σημείο να μπορούμε να πούμε πως ναι οι ασθενείς που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ, μπορεί να ανταπεξέλθουν και να έχουμε ποσοστά επιβίωσης ασθενών που μπορούν και συγκρίνονται με τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλο τον κόσμο», ενώ παράλληλα ο κύριος Δημόπουλος συνεχάρη τους εργαζομένους στις ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας για την προσφορά τους.

[...]

Επίσης δημοσιεύτηκε σε: