ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα


 Σελίδα 15 από 15: << <

Στους κορυφαίους γιατρούς του κόσμου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος [iatropedia.gr]
Ενημέρωση: 05-03-2019 23:59

Στο iatropedia.gr δημοσιεύεται "μια ευχάριστη είδηση έρχεται από την διεθνή αναγνώριση Ελλήνων γιατρών που ασκούν την Ιατρική και διενεργούν έρευνα στην Ελλάδα."

«Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο», βιβλίο για τη δημιουργία και εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης [protothema.gr]
Ενημέρωση: 22-01-2019 00:15
Παρουσιάστηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το βιβλίο των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου «Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο. Ιστορία Θεσμοί, Πολιτικές», παρουσία πλήθους κόσμου από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος - Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος.
Ο Μελέτιος Δημόπουλος θα προεδρεύσει συνάντησης για τη Βαλκανική Ομάδα Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος [iatropedia.gr]
Ενημέρωση: 06-11-2017 23:47

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ζήτησε από τον πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Αιματολογίας-Ογκολογίας Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο να προεδρεύσει συνάντησης σχετικά με τη Βαλκανική Ομάδα Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος, που είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια των Βαλκανικών Χωρών για κοινή στρατηγική στο θέμα αυτό.

Ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, πήρε το μεγαλύτερο βραβείο για την έρευνα για το μυέλωμα [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]
Ενημέρωση: 13-01-2017 23:41

Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανακοινώνει τη σημαντική διάκριση που πέτυχε ο καθηγητής Ιατρικής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, καθώς κατάφερε να πάρει το μεγαλύτερο βραβείο για την έρευνα του για το μυέλωμα. Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο δίνεται από το 1989 από τον ΙΜS για κάθε διεθνή εργασία για το μυέλωμα. 

Εισήγηση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή, Μ.-Α. Κ. Δημόπουλου στην παρουσίαση βιβλίου του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη
Ενημέρωση: 26-01-2016 00:40

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος παρευρέθηκε και μίλησε στην παρουσίαση βιβλίου του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη "Συντροφεύοντας τον άνθρωπο που νοσεί"που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στην Στοά του Βιβλίου.

Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος: Ένας διεθνής γιατρός που παραμένει στην Ελλάδα [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]
Ενημέρωση: 08-09-2014 23:32

Συνέντευξη του Καθηγητή της Ιατρικής Μελέτιου-Αθανάσιου Δημόπουλου στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".


 Σελίδα 15 από 15: << <
Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έναντι του RSV σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς
Άρθρα - Ενημέρωση: 11-02-2025 10:42

Οι ιογενείς λοιμώξεις και ιδίως αυτές του αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η γρίπη, η λοίμωξη από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιο (RSV) και τα τελευταία χρόνια η COVID-19 προκαλούν σημαντική νοσηρότητα στον πληθυσμό. 

Το CDC συνιστά δεύτερη δόση του νέου εμβολίου COVID-19 μόνο για ηλικιωμένους ενήλικες ή ενήλικες με ανοσοκαταστολή
Άρθρα - Ενημέρωση: 13-12-2024 16:44
Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Παναγιώτα Ζαχαράκη (Βιολόγος) αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις (6 Δεκεμβρίου 2024), που δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο περιοδικό Jama Network, το CDC συνιστά δεύτερη δόση του νέου εμβολίου COVID-19 για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19; Η μεσογειακή διατροφή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες στον κόσμο.
Άρθρα - Ενημέρωση: 03-09-2024 13:34

Δημοσιεύτηκε μόλις στο έγκριτο διεθνές περιοδικό PLoS ONE συστηματική ανασκόπηση που αφορά τη σχέση της προσήλωσης στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής ως προς τα συμπτώματα και τη βαρύτητα της COVID-19.

Ο κίνδυνος μετάδοσης SARS-CoV-2 που αποκτήθηκε σε αεροσκάφος κατά τη διάρκεια εμπορικών πτήσεων
Άρθρα - Ενημέρωση: 25-07-2024 10:34

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) η μετάδοση του SARS-CoV-2 μέσω του αέρα τείνει να συμβαίνει σε περιβάλλοντα με κλειστούς χώρους και ελάχιστες αποστάσεις, που αποτελούν και τα δύο χαρακτηριστικό των καμπινών αεροσκαφών. 


Πρόσφατα Άρθρα

Νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες Θέτουν τα Σύγχρονα Διεθνή Πρότυπα για τη Διάγνωση και Θεραπεία του Πολλαπλού Μυελώματος — Πρωτοποριακή Συμμετοχή της Θεραπευτικής Κλινικής ΕΚΠΑ
Ενημέρωση: 09-07-2025 11:03

Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα») πρωτοστατεί στην ανανέωση των κατευθυντήριων οδηγιών για τη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση ασθενών με πολλαπλούν μυέλωμα, μέσα από τη δημοσίευση των νέων EHA–EMN Evidence-Based Guidelines της European Hematology Association - EHA και του European Myeloma Network - EMN στο έγκριτο περιοδικό Nature Reviews Clinical Oncology.

Ενημέρωση από το πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας ESMO GYN 2025
Ενημέρωση: 08-07-2025 11:02

Πολλές μελέτες ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας 2025 που ήταν αφιερωμένο στη Γυναικολογική Ογκολογία (ESMO Gynaecological Cancers Congress 2025). Στο συνέδριο αυτό συμμετείχε ενεργά και η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» με επιστημονικές  ανακοινώσεις.

Το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα πρωτοπορεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ογκολογικής φροντίδας μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUnetCCC
Ενημέρωση: 30-06-2025 10:28

Η ομάδα του Nοσοκομείου Αλεξάνδρα με Επιστημονικά Υπεύθυνο του προγράμματος, τον Διευθυντή της Θεραπευτικής Κλινικής Καθηγητή Θάνο Δημόπουλο και συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή Μιχάλη Λιόντο, συμμετέχει ενεργά σε δύο πακέτα εργασίας του προγράμματος που εστιάζουν αφενός στην μετεξέλιξη του νοσοκομείου σε Κέντρο Ολοκληρωμένης Ογκολογικής Αντιμετώπισης (Comprehensive Cancer Center)  και αφετέρου στην ανάπτυξη ενός Δικτύου παροχής Ολοκληρωμένης Ογκολογικής Φροντίδας (Comprehensive Cancer Care Network) για τις γυναικολογικές κακοήθειες μέσω ενός τριετούς πιλοτικού προγράμματος.

Νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών
Ενημέρωση: 18-06-2025 10:24

Ο επιθηλιακός καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί το δεύτερο πιο συχνό γυναικολογικό καρκίνο με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα, κυρίως λόγω καθυστερημένης διάγνωσης σε προχωρημένα στάδια. Η χειρουργική αντιμετώπιση παραμένει ακρογωνιαίος λίθος στη θεραπευτική προσέγγιση, με στόχο τη μέγιστη κυτταρομείωση, δηλαδή την αφαίρεση όλου ή σχεδόν όλου του ορατού όγκου.